Vaskeriet Neptun Dybvad A/S | Falkevej 1 | 9352 Dybvad | Tlf. 98 86 41 41 | Fax 98 86 48 97 | info@neptunas.dk

Vaskeriet Neptuns historie

Det hele startede i Sæby midt i 1930’erne i bygninger bag hjørnet af Søndergade og Pindborggade i Sæby.

Neptun blev grundlagt af Alma og Kristian Mortensen, efter at fru Mortensen i en årrække havde praktiseret ”fransk vask og strygning”. Det er således i mere end 75 år siden vaskeriet tog sin spæde begyndelse.

Navnet Vaskeriet Neptun opstod da grundlæggerne syntes – placeringenop ad Sæby Å og med det forestående arbejde med masser af vand in mente – at vaskeriet burde have en relation til vand. Hvad var så mere naturligt, end at opkalde Vaskeriet Neptun efter den romerske havgud?

I oktober 1958 blev Jens Anker Kalhøj ny ejer af vaskeriet. Da han ikke så de store muligheder i at fortsætte vaskeriet i små vaskehuse og strygning og rulning af tøjet inde i en af stuerne, flyttede han virksomheden til Vestergade 9, hvor barber Nielsen indtil da havde haft salon.

I slutningen af 1961 flyttede Neptun til lokaler på hjørnet af Sdr. Ringvej og Chr. Pedersensvej i Sæby.

I starten af 1989 afhændede Jens Kalhøj Neptun til far og Søn, Egon og Tom Jørgensen samt Troels Vejby, som dog siden udtrådte af firmaet. Egon og Tom Jørgensen drev i fællesskab vaskeriet i en årrække inden Egon Jørgensen i 1995 afhændede sin del af firmaet til Tom.

I 1996 var pladsen i Sæby blevet for trang. Der var simpelthen ikke plads til de stadigt større maskiner, som løbende blev indkøbt, maskinerne ragede simpelthen op over taget. Firmaet tog konsekvensen heraf og flyttede til Falkevej 1 i Dybvad i et tidligere maskinsnedkeri med ca. 600 m2 til rådighed.

I 2004 solgte Tom Jørgensen 50 % af virksomheden til Hans Pandi, som indtrådte i Vaskeriet som direktør med ansvar for administration og salg, samtidig med at Tom varetog produktion og vedligehold af maskinparken.

I 2010 blev Vaskeriet igen udvidet, denne gang med 1.200 m2 så den samlede produktion i dag er fordelt over 1.800m2 moderne faciliteter.

I maj 2015 overtog Lis Sørensen Holding ApS 100 % af virksomhedens aktiver med henblik på at sikre Vaskeriet Neptuns fremtidige ekspansion med base i Dybvad.

Vi har stor fokus på miljøet

Vaskeriet Neptun har investeret over 2 mio. kr i miljø tiltag der reducere energiforbruget med op til 50%

Læs mere her